Liseye Hazır Bir Başlangıç

Ortaokulda öğrencilerin var olan potansiyellerini en üst seviyeye getirmeleri hedeflenir. Bu zorlu ve bir o kadar da heyecan verici yolculukta öğrencilerin ihtiyacı olan tüm olanaklar, onlara sunulur.

Eraslan Bilim Ortaokulu, ilk mezunları ile 2017-2018 LGS’de İzmir’in en başarılı ilk 3 ortaokulu arasında yer almıştır.

%100 Başarı

2021 Liseye Geçiş Sınavında, Eraslan Bilim Ortaokulundan mezun olan öğrencilerimizin tamamı özel ve resmî liselere geçiş hakkı kazanmıştır.

%1

Her 8 öğrencimizden 1’i, 2022 LGS sınavında %1’lik dilimde yer aldı.

%5

Öğrencilerimizin yarısı Türkiye’nin ilk %5’lik diliminde, tamamı ilk %10’luk dilimde yer aldı.

Değişen sınav sistemleri, değişmeyen başarı geleneği

Her 5.sınıf öğrencisi 8, her 6.sınıf öğrencisi 12, her 7 ve 8.sınıf öğrencisi ise yılda 20 kez “Bireysel Alan Sınavları”na, 4 kez de “Genel Değerlendirme Sınavları”na katılır.

Ayrıca yıl boyunca uygulanan Türkiye Geneli Sınavlar ile ulusal ölçekte de kendilerini değerlendirme ve sıralamalarını görme fırsatı yakalarlar.

Eraslan High: Bilingual Bilim Lisesi

2019-2020 eğitim ve öğretim yılı itibariyle lise kademesini hayata geçiren Eraslan Okulunda temel amaç, uluslararası başarıyı hedefleyen, dil hâkimiyeti en üst seviyede, donanımlı gençler yetiştirmektir.

Eraslan High, başvuru yapan öğrencilerden yalnızca bir kısmının seçilerek alınacağı nitelikte bir lisedir.

Eraslan Ortaokulunda okuyan öğrencilerin GDS ortalamasıyla geçiş hakkı kazanacağı Eraslan Lisesine dışarıdan kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler,

• Eraslan Liseye Geçiş Sınavı veya

• Ulusal Sınavlardan elde ettikleri başarıyla başvuru yapabilirler.