Liseye Hazır Bir Başlangıç

Ortaokulda öğrencilerin var olan potansiyellerini en üst seviyeye getirmeleri hedeflenir. Bu zorlu ve bir o kadar da heyecan verici yolculukta öğrencilerin ihtiyacı olan tüm olanaklar, onlara sunulur.

Eraslan Bilim Ortaokulu, ilk mezunları ile 2017-2018 LGS sınavında İzmir’in en başarılı ilk 3 ortaokulu arasında yer almıştır.

%100 Başarı

2018 Liseye Geçiş Sınavında, Eraslan Bilim Ortaokulundan mezun olan öğrencilerimizin tamamı özel ve resmî liselere geçiş hakkı kazanmıştır.

Özel liselere kayıt yaptıran öğrencilerimiz, %65 burs ortalamasıyla kayıt oldukları liselerde eğitim hayatlarına devam etmekteler.

%1 Dilim

Her üç mezunumuzdan biri, 2019 Liseye Geçiş Sınavında Türkiye genelinde ilk %1’lik dilimde yer almıştır.

Değişen sınav sistemleri, değişmeyen başarı geleneği

Eraslan Ortaokulunda öğrenciler bireysel gelişimlerine uygun seviye sınıflarında eğitim alırlar. Her öğrenci yılda 20 kez “Bireysel Alan Sınavları”na, 4 kez de “Genel Değerlendirme Sınavları”na katılır.

Bu sınavlarla kazanımları ölçülen öğrenciler, yıl boyunca seviye sınıfları arasında geçiş yaparlar.

Eksik kazanımlarını birebir ve grup çalışmalarıyla tamamlayan Eraslanlılar, değişen sınav sistemlerine karşın her koşulda disiplinli ve doğru çalışır, başarıya ulaşırlar.

Eraslan High: Bilingual Bilim Lisesi

2019-2020 eğitim ve öğretim yılı itibariyle lise kademesini hayata geçiren Eraslan Okulunda, uluslararası başarıyı hedefleyen, dil hâkimiyeti en üst seviyede, donanımlı gençler yetişecek.

Eraslan High, başvuru yapan öğrencilerden yalnızca bir kısmının seçilerek alınacağı nitelikli bir lise olacak.

Eraslan Ortaokulunda okuyan öğrencilerin GDS ortalamasıyla geçiş hakkı kazanacağı Eraslan Lisesine, dışarıdan kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler,

• Eraslan Liseye Geçiş Sınavı veya

• Ulusal Sınavlardan elde ettikleri başarıyla başvuru yapabilecekler.