Değişen Sınav Sistemleri, Değişmeyen Başarı Geleneği

Öğrenciler lise yaşamları boyunca kendilerine özel hazırlanan akademik çalışmalar ile rekabetin hep bir adım önünde yer alırlar.

Eraslan başarı anlayışı, tüm öğrencileri potansiyellerinin en üst seviyesine ulaştırmaktır.

9. sınıftan itibaren bu sorumluluğun bilincinde yetişen öğrenciler, matematik ve fen bilimleri ile yoğunlaştırılmış bir programı takip eder, kazanımlarını kendilerine uygun ek çalışmalarla pekiştirirler.

Akademik gelişimlerine uygun seviye sınıflarında ek çalışmalar yapan öğrenciler, her hafta Bireysel Alan Sınavlarına katılarak kazanımlarını ölçerler.

Ulusal Sınavlara Hazırlık

yaz ve hafta sonu DENEMELERİ

Eraslan High öğrencileri, dört yıl boyunca yürütülen akademik program ile her dönem ulusal sınavlara hazırlık halindedir.

Öğrenciler 11. Sınıfın Mayıs ayından itibaren Ulusal Sınav Hazırlıklarında sınav odaklı bir akademik çalışma içerisine alınırlar. 12. Sınıfta eğitim öğretim faaliyetleri içerisinde tüm sınav hazırlığını içeren yoğunlaştırılmış bir akademik program uygulanır.

Hafta içinde işlenen konular, hafta sonu yapılan deneme sınavlarıyla pekiştirilerek öğrencilerin sınav kondüsyonu kazanması sağlanır.

Sene  içerisinde konular daha erken bitirilerek kalan süre ulusal sınavlara en iyi biçimde hazırlanmak için deneme sayısının artırılmasına ve eksik kazanımın giderilmesine ayrılır.

Bireysel Alan Sınavları

Her hafta yapılan Bireysel Alan Sınavları ile kazanımlar haftalık bazda takip edilir, geliştirilmesi gereken alanlar seviye grupları ile pekiştirilir.

Bu kurslar sayesinde öğrenciler, kazanım eksiklerini kısa sürede gidererek rekabetin önünde yer alırlar.

genel değerlendirme sınavları

Öğrenciler, yıl boyunca büyük ölçekli kazanımlarının ölçüldüğü Genel Değerlendirme Sınavlarına katılırlar.

Genel Değerlendirme Sınavları, öğrencilerin bütünsel akademik düzeyleri hakkında bilgi veren ölçme niteliği yüksek sınavlardır.

Hedef Odaklı Başarı

farklılaştırılmış öğretim çalışmaları

Eraslan öğrencileri 9. sınıftan itibaren akademik BAS derslerinde ek çalışmalara başlarlar.

Her hafta yapılan akademik bölüm toplantılarında, öğrencilerin hedeflenen bireysel başarılarına erişebilmeleri adına izlenecek metotlar belirlenir. BAS derslerinde farklılaştırılmış öğretim stratejileri gözetilerek hazırlanan ders planları ile öğrenciler eksiksiz öğrenimi gerçekleştirirler.

Farklılaştırılmış öğretim öğrencilerin önbilgi, ilgi, öğrenme stilleri gibi farklı bireysel özelliklerini kabul eden, bu özelliklere uygun tasarımlar geliştirerek her bireye başarılı olma fırsatı tanıyan ve öğrenme sürecinde öğrencilerin öz-düzenleme, problem çözme, iletişim kurma ve biliş ötesi becerilerini destekleyen bir öğretim programıdır.

Üniversitelerden gelen çeşitli eğitim uzmanları tarafından farklılaştırılmış eğitim alanında uzmanlaşan öğretmenlerimiz, derslerini öğrenen ihtiyacına uygun olarak her öğrencinin öğrenme hızına ve düzeyine ulaşan farklılaştırılmış yöntem ve tekniklerle tasarlar. Bazen pekiştirme bazen de ön öğrenmeyi sağlayan ters yüz öğrenme görevleri için verilen ev çalışmaları da öğrencinin seviyesine göre farklılaştırılmış olarak verilir.

Farklılaştırılmış eğitim içeriğiyle yapılandırılan yapay zekâ odaklı dijital ders kaynaklarımız öğrencilerimize ders kaynağı ve görevlendirmelerde destek olur.

Eraslan öğrencisi, başarıya yürüdüğü yolda rekabeti kendi belirler.

Ulusal sınavlara hazırlık yorucu bir süreçtir. Eraslan’da öğrenciler 9. sınıftan itibaren bu süreci iyi bir rehberlik desteği ile kolaylaştırırlar.

Yıl boyunca PDR öğretmenleriyle yaptıkları sınav kaygısını azaltma çalışmalarına ek olarak sosyal yaşantılarını da katıldıkları birçok etkinlik ve gezi ile canlı tutarlar.

Eraslan High öğrencileri, aldıkları eğitimle üniversite öğrenimleri için gerekli tüm donanımı edinirler.