Bilinçli Farkındalık Kültürü

mındfulness

Eraslan’da ortaokul eğitimi, bilinçli farkındalık temeline dayanır. Bu dönemde öğrencilerin akademik, fiziksel, zihinsel ve duygusal gelişimlerine odaklanılır.

Öğrenciler için ortaokul eğitimi, akademik temellerin güçlendirilirken ergenlik dönemiyle gelen değişimlere merhaba denilen bir dönemdir. Ergenlik dönemindeki 10-14 yaş öğrencileri, beyinlerinde gerçekleşen bilişsel gelişime ve fiziksel büyümeye tanıklık ederler.

Bu sürecin bizler için en heyecan verici kısmı ise öğrencilere doğru bir ortamda güçlü olanaklarla yön veriyor olmaktır.

Eraslan Ortaokulunda öğrencilerin kendilerini daha iyi ifade etmeleri, iyi birer düşünür olmaları ve düşüncelerini hayata geçirmeleri hedeflenir.

Düşünme Becerileri ile Desteklenen Dersler

Eraslan Okulunda düşünme becerileri eğitiminde bilinçli farkındalık üzerine çalışılır ve dersler bu çalışmalarla desteklenir.

Bilinçli farkındalık çevreyi, nesneleri, duygu ve düşünceleri yargılamadan kabul eden yoğunlaştırılmış dikkat hâlidir.

Bilinçli farkındalık, gelişim çağındaki öğrencilere kendilerini en iyi şekilde keşfetme olanağı tanır.

Bilinçli farkındalık öğrencilere:

• daha iyi odaklanma,

• artan öğrenme kapasitesi,

• gelişmiş gözlem becerileri,

• duygusal gelişim,

• artan öz şefkat,

• daha iyi akademik başarı olanakları kazandırır.

Seviye Grupları = Hedef Odaklı Başarı

Eraslan öğrencileri kendilerine özel hazırlanmış BAS kursları ile seviyelerine uygun ve hedef odaklı ek çalışmalar yapar.

Bu kurslar sayesinde öğrenciler, kazanım eksiklerini kısa sürede gidererek başarıda ön sırada yer alırlar.

Eraslan Okulunda hedef, tüm öğrencileri potansiyellerinin en üst seviyesine taşımaktır. İlk mezunları ile İzmir’in en başarılı ilk 3 ortaokulu arasında yer alan Eraslan Okulu, öğrencilerine başarı yolunda tüm imkânları sağlar.

Eraslan öğrencisi, başarıya yürüdüğü yolda rekabeti kendi belirler.

Eraslan’da öğrenciler, ulusal sınavlara hazırlıktaki zorlu süreçleri iyi bir rehberlik desteği ile kolaylaştırırlar.

Yıl boyunca PDR öğretmenleriyle yaptıkları sınav kaygısını azaltma çalışmalarına ek olarak sosyal yaşantılarını da katıldıkları birçok etkinlik ve gezi ile canlı tutarlar.

Eraslan Ortaokulu öğrencileri, aldıkları eğitimle lise öğrenimi için gerekli tüm donanımı edinirler. Mezun olan öğrenciler, liseye hazırbulunuşluğu yerinde bir başlangıç yaparlar.