Günün En Lezzetli Saatleri
Eraslan Bilingual Anaokulu öğrencileri güne kahvaltı ile başlar, öğle yemeği ve akşamüstü kahvaltısı ile devam ederler.
Profesyonel okul aşçısı tarafından hazırlanan yemeklerin yapımında kullanılan tüm malzemeler günlük ve doğal olarak ülke çapında kabul görmüş tedarikçilerden temin edilir.
Öğrencilerimin gelişim ihtiyaçlarına göre hazırlanan yemeklere Beslenme Komitesi önderlik eder. Optimum Beslenme Modeli uygulanan Eraslan’da dengeli bir yaşam şekli hedeflenir.
Optimum beslenme modelİ nedİr?
“Minimum hastalık, maksimum sağlık” ilkesiyle uygulanan, temelinde besin çeşitliliğini barındıran beslenme şeklidir.
Optimum Beslenme Modelinde,
öğrencilerin ortalama enerji ve besin gereksinimlerinin karşılanması,
ileri yaşlarda görülebilecek hastalık riskinin azaltılması,
besleyici değerleri korunmuş gıdalar tüketilmesi,
çeşitlilik arz eden yeme alışkanlığının kalıcı olması amaçlanır.
Besinleri hazırlarken kayıpları önleyecek şekilde pişirmek ve saklamak oldukça önemlidir. Eraslan mutfağında bulunan endüstriyel fırınlar sayesinde besinler değer kaybı yaşamadan uygun ısılarda pişirilir.
Yağ kullanımını en aza indirgeyen bu pişirme yönteminde öğrenciler kolesterol seviyesi düşük yiyecekler tüketirler.
Yemeklerde kompleks karbonhidrat içeren tam tahıl ürünleri, kuru baklagiller, sebze ve meyve tüketimi ağırlıklıdır.
doğal beslenme
Clean Eating
Eraslan öğrencileri, her yıl okul bahçesinde yetişen zeytinleri toplar ve zeytin hasadı etkinliği gerçekleştirirler.
Doğal beslenmeyi teşvik ettiğimiz okulumuzda öğrenciler aynı zamanda doğal yetişen sebzelerden turşu hazırlayarak yemeklerde kendi turşularını tüketirler.