Eraslan High

BİLİM TEMELLİ BILINGUAL EĞİTİM

Uluslararası başarıyı hedefleyen öğrencilerin yer aldığı, iki dilli ve bilim temelli bir lise olan Eraslan High, akademik başarı geleneğimizi en iyi şekilde temsil eder.

2023 LGS’de 500 Tam Puan

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Eraslan başarı geleneği devam etti. Öğrencimiz Zeynep Özen ise 500 tam puan alarak Türkiye’nin en başarılı ilk 500 öğrencisi içinde yer aldı.

Her 7 öğrencimizden 1’i Türkiye’nin ilk %3’lük diliminde yer aldı.

Her 3 öğrencimizden 1’i ilk %5’'lik dilimde yer aldı.

Sınava giren Eraslanlılar’ın tamamına yakını %10 dilime yerleşti.

Doğru Çevre

Lise eğitimi, öğrencilerin karakter gelişimi ve ergenliği bir arada yaşadıkları, meslek yaşamlarına atılan önemli adımlarla ilerleyen heyecan verici bir süreçtir.

Bu süreçte öğrencilerin gelişimlerine yön vermek için doğru bir ortamda, doğru insanlarla bir arada olmaları gerektiğine inanılır.

Başvuran öğrencilerin yalnızca seçilmiş bir kısmının eğitim alacağı Eraslan High, öğrencilere bireysel ilgi ve bireysel takiple gelişim olanakları sunar.

Seçilmiş ve hedefleri olan öğrencileri bir araya getiren Eraslan High, öğrencilerin geleceği için doğru ve yerinde bir adım.

Entelektüel Gelişim

donanım sahibi bireyler

Öğrenciler liseye başladıkları andan itibaren kendilerine teknik ve küresel bakış açısı sunan Ekonomi, Felsefe, Girişimcilik, Yapay Zeka, Uluslararası İlişkiler, Sanat Tarihi, Psikoloji gibi seçmeli derslere katılırlar.

Bilim, spor, sanat ve teknolojide ilgi alanları ortak olan öğrenciler, profesyonel iş insanlarının önderlik ettiği topluluklarla da bir araya gelirler.

İlgi duydukları alanlardaki becerilerini topluluk saatlerinde geliştiren öğrenciler, aynı zamanda entelektüel birikim elde edebilecekleri kişilerle yıl boyunca vakit geçirme olanağı bulurlar.

Bilim Kurulu

Tamamı akademisyenlerden oluşan Eraslan Bilim Kurulu, öğrencilerin araştırmalarına önderlik eder.

Öğrencilerin uluslararası yarışmalara ve bilim olimpiyatlarına hazırlık sürecine Bilim Kurulu destek olur.

Ulusal ve uluslararası literatür taraması yapan öğrenciler, aylar süren hazırlığın sonunda bilimsel araştırma etiği ve uluslararası tez yazım kurallarına hakimiyet sağlarlar.

Okul Hayatını İki Dilde Yaşamak

academıc wrıtıng

Eraslan High’da 9. sınıfa başlayan öğrenciler Reading, Writing ve Speaking derslerinden oluşan bir dil programına katılırlar. Akademisyenlerle bir arada geliştirilen bu program, Flipped Learning yöntemiyle işlenir.

Öğrenciler kendilerine sunulan videolar, makaleler, belgeseller ve projelerle daha önceden çalışmış olarak derslere katılırlar. Ders saatinde ise bu bilgilerin pekiştirilmesi üzerine odaklanır ve makale yazma çalışmaları yaparlar.

advanced placement

Eraslan High’da 10. sınıftan itibaren sunulan Advanced Placement (AP) programıyla öğrenciler lisans düzeyinde derslere katılabilirler.

Collage Board üyesi olan Eraslan’da, Advanced Placement programı üniversite akademisyenlerinin katılımıyla uygulanır.

Dünya genelinde 3.300 üniversite ve Türkiye’de Koç, Sabancı ve Özyeğin gibi üniversitelerin tanıdığı AP programı, öğrencilere lisede üniversite düzeyinde dersler alma olanağı sunarken elde ettikleri başarıları üniversitede kredi olarak kullanma olanağı da tanır.

Advanced Placement programına katılan öğrenciler yurtdışı üniversite başvurularında daha rekabetçi sonuçlar elde ederken burs olanakları da çeşitlilik gösterir.

Öğrenci Odaklı Gelişim Takibi

Öğrenciler lise yaşamları boyunca kendilerine özel hazırlanan akademik çalışmalar ile her zaman rekabetin bir adım önünde yer alırlar.

Eraslan başarı anlayışı tüm öğrencileri potansiyellerinin en üst seviyesine ulaştırmaktır.

9. sınıftan itibaren bu sorumluluğun bilincinde yetişen öğrenciler, matematik ve fen bilimleri ile yoğunlaştırılmış bir programı takip eder, kazanımlarını kendilerine uygun ek çalışmalarla pekiştirirler.

Akademik gelişimleri düzenli olarak takip edilen öğrenciler, her hafta Bireysel Alan Sınavlarına katılarak kazanımlarını ölçerler.