Eraslan’da Sanat

Eraslan High’da sanat eğitimi akademik temellere dayanır. Öğrenciler kişisel özelliklerini ve içinde bulundukları toplumun özelliklerini müzik ile somutlaştırır, yaratıcılıklarını görsel sanatlar ile ortaya koyarlar.

Derslerde gruplara ayrılan öğrenciler, seçtikleri müzik veya görsel sanatlar pek çok dalında yoğun ve ürün odaklı çalışmalar yaparlar. Eraslan High sanat programı, öğrencilerin yaratıcılıklarını ürüne dönüştürmeleri için gerekli teorik ve pratik donanımı sunar.

Teorİk Müzİk

Solfej eğitiminin ve nota okuma bilgisinin enstrümanla bir araya geldiği derslerde öğrenciler; müziğin temel terimleri, notaların porte üzerindeki yerleri, Türk ve Dünya müzikleri, besteciler ve marşlar üzerine çalışırlar.

Her ay bir besteciyi derslere konuk eden öğrenciler, o bestecinin yaşadığı dönemdeki müzik akımlarını keşfeder ve projeler hazırlarlar.

ENSTRÜMAN

Enstrüman çalan ve yeteneklerini geliştirmek isteyen öğrenciler, orkestra topluluğunda haftada iki saat enstrüman çalışması yaparlar.

Okul sonrası ve hafta sonları Büyük Akademi çatısı altında uzman sanat merkezleri ile çalışma fırsatı yakalayan öğrenciler, Büyük Akademinin gerçekleştirdiği birebir enstrüman eğitimlerine okul kampüsünde katılırlar.

ORKESTRA TOPLULUĞU

Enstrüman çalan öğrenciler, yıl boyunca bir araya gelerek okul orkestrası oluştururlar. Eraslan Orkestra Topluluğuna müzik öğretmenleri önderlik eder.

görsel sanatlar

Eraslan High’da görsel sanat dersleri akademik müfredatla birleştirilmiş şekilde uygulanır.

Derslerde öğrendikleri kavramları görsel sanatlara aktaran öğrenciler, bu kavramları keşfeder, yorumlar ve diledikleri şekilde yön verirler.

Yıl boyunca yaptıkları çalışmaları Türkiye genelindeki bienallerde ve uluslararası yarışmalarda sergileyen öğrenciler, aynı zamanda teknoloji temelli dijital sergiler açarlar.

Profesyonel Spor Takımları

Eraslan High spor programı, spor geleneklerini tanıma, takım ruhunu yaşatma ve profesyonel sporcuları destekleme üzerine kuruludur.

Eraslan High okul takımlarında oynayan ve 9. sınıfa başlayan öğrencilere voleybol ve basketbol branşlarında %30’a kadar spor bursu olanağı tanınır.

Spor bursu kazanan öğrencilerin akademik yeterliliklerini sağlamaları esastır.

TAKIMLAR

Beden eğitimi öğretmenleri ve bağımsız danışmanlar tarafından yetenekleri ve uygunlukları değerlendirilen öğrenciler, takım seçimleri sonrası haftada iki antrenman ile okul takımı çalışmalarına başlarlar.

Okul takımlarında yer alan öğrencilerin:

• spor geleneğine bağlı kalmaları,

• takım ruhunu yaşatmaları ve sorumluluk almaları,

• antrenmanlara zamanında katılmaları ve dakik olmaları,

• akademik çalışmalarını aksatmadan spor yapmaları beklenir.

Okul takımları dışında kendisini spor branşlarında geliştirmek isteyen öğrenciler, topluluk saatlerinde antrenman yapma fırsatı bulurlar.

Eraslan Spor Kulübü

Eraslan Spor Kulübü, Koç Alper Saruhan liderliğinde ana faaliyet branşı basketbol ile başlamıştır.

100’den fazla altyapı sporcusunu bünyesinde bulunduran ESK, sporcularının yeteneklerini, özgüvenlerini ve rekabet güçlerini ulaşabilir hedefler doğrultusunda geliştirmelerine olanak sağlar.

Eraslan kültürünün vazgeçilmez parçası olan akademik ve sosyal yaşantının dengeli olması fikri ile Eraslan Spor Kulübü öğrencilerine akademik ve sportif disiplini olan bir yaşam tarzı sunar ve aşılar.

Eraslan Hıgh’A kayıt >