Akademik Temelli Sanat Eğitimi

Eraslan Sanat programı

Eraslan Bilingual Anaokulunda sanat eğitimi akademik müfredat ile birleştirilmiş şekilde uygulanır.

Öğrenciler çok çeşitli malzemeler kullanarak kavramları keşfeder ve diledikleri şekilde yorumlar.

Eraslan Bilingual Anaokulunda bir meyve yalnızca doğada bulunduğu renkte değildir. Öğrenciler meyvenin doğada bulunduğu hâlini gözlemler, ancak onu çizerken diledikleri şekilde yorumlarlar.

Görsel Sanatlar

Görsel sanat çalışmalarında öğrenciler, derslerde öğrendikleri kavramları çizim ve boyama ile yorumlar. Atık malzemelerden dönüşümle yeni ürünler yaratır. Bilingual derslerde okudukları kitaplar ya da önemli günler ile ilgili sergiler hazırlarlar.

Müzik

Hareket, drama ve konuşma becerilerini müzikle bir araya getiren öğrenciler, ritim ve ses çalışmalarıyla ilkokulda başlayacakları enstrüman eğitimine hazırlık yaparlar.

Yoga, Dans ve Hareket

4 – 5 yaşlarda yoga derslerine başlayan öğrencilerimiz, 6 yaşta dans dersleriyle birlikte müzik, ritim ve hareket bütünlüğünü deneyimler ve sahne sanatlarına hazırlık yaparlar.

Drama

4 yaşta başlayan yaratıcı drama derslerinde öğrenciler, yaşamın dinamiklerini sınıf içinde bir araya getirerek toplumu tanır, çeşitli roller üstlenirler.

Özgür ifade ve başa çıkma becerilerini geliştiren yaratıcı drama dersleri, ilkokuldan itibaren teatral çalışmalara dönüşür.

Hareket Eğitimi

Öğrenciler 4 ve 5 yaşlarda haftada üç ders saati jimnastik temelli hareket eğitimi derslerine katılırlar. Bunun yanı sıra spor müfredatında amacımız öğrencilerimizin erken yaş grubunda farklı branşlarla tanışarak bireysel gelişimini desteklemektir.

Bu sebeple  hareket eğitimi dersleri 6 yaştan itibaren tüm branşların temeli olan atletizm ve jimnastik ağırlıklı dersler ile devam eder. Her çeyrek dönemde öğrencilerimiz dönüşümlü olarak jimnastik ve atletizm dersleri alırlar.

Eraslan spor programı

Erken yaşlarda harekete yönlendirilen öğrenciler için spor, kalıcı bir ihtiyaca dönüşür.

Bedenini doğru şekilde kullanabilen, hareketlerini uygun bir şekilde kontrol edebilen öğrenciler, spora yatkınlıklarını başarılı bir şekilde ortaya koyarlar.

Eraslan Bilingual Anaokulunda temel hareket eğitimi uygulanır.

Bu eğitimde:

• Denge, koordinasyon, esneklik, tırmanma, tutunma, sıçrama, çabukluk, spor branşlarına özgü pozisyon alma ve temel duruşlar,

• Takım ruhu, kendini ifade edebilme becerisi,

• Kazanma ve kaybetme duyguları üzerine çalışılır.

Hareketler

• Lokomotor hareketler: Yürüme, koşma, atlama, sıçrama, hoplama, sekme, tırmanma, kayma

• Lokomotor olmayan hareketler: Bükülme, germe, itme, çekme ve salınım

• Manipulatif hareketler: Yuvarlamak, atma, yakalama, fırlatma, zıplatma, vurma ve tekmeleme