Heyecan Verici Uygulamalarla Dünyayı Keşfetmek

Anaokulu öğrencileri için bilim; tohumların çimlenmesini, suyun buharlaşmasını, kuşun uçuşunu, yağmurun yağışını izleyerek sorular sormak ve yaşadıkları çevre hakkında yanıtlar aramaktır.

Eraslan Bilingual Anaokulunda öğrencilerin doğuştan gelen keşfetme dürtüleri, eğlenceli deneylerle beslenir.

Anaokulu derslerinde yapılan deney ve uygulamaları, akademisyenlerden oluşan Bilim Kurulu destekler.

Öğrencilerin gelişim özelliklerine uygun olarak tasarlanan deneyler, merak ve keşif duygularını en üst seviyede tutmayı hedefler.


programın özellİklerİ

  • Öğrenci merkezli ve oyun temelli olarak uygulanması,

  • Keşfetmeye ve yaratıcı düşünmeye teşvik etmesi,

  • Doğada var olan bilimsel olayları sorgulamaya yönlendirmesi,

  • Çevre bilinci aşılanması.


doğa ve bİlİm

4 yaş sınıflarında gözlem çalışmaları ile başlayan bilim dersleri, 5 yaş sınıflarından itibaren iki dilde sürdürülür. Bilim derslerinde;

  • Bitki yetiştirme ve basit araçlarla bitkinin büyüme aşamalarını gözlemleme,

  • Maket tasarlama,

  • Kitap ve dergi inceleme,

  • Belgesel izleme,

  • Doğal ve doğal olmayan malzemeleri tanıma ve benzeri alanlarda çalışmalar yapılır.

temel arİtmetİk

Öğrencilerin kavramsal gelişimini teşvik etmek amacıyla yapılan aritmetik çalışmalarında:

  • Ölçme, ilişki kurma, eşleştirme,

  • Örüntü oluşturma, sıralama, sayma,

  • Arttırma, eksiltme, geometrik şekilleri tanıma ve grafik hazırlama ve benzeri teknikler kullanılır.


Alan Gezileri

fıeld trıps

Öğrencilerin yaş özelliklerine uygun olarak tasarlanan geziler, eğitim programının yaşayan bir parçasıdır. Bu geziler, öğrencilerin derslerde öğrendiği kavramları pekiştirmelerine ve kazanımlarını kalıcı hale getirmelerine destek olur.

Yıl boyunca müze, sanat galerisi, doğal yaşam parkı ve çeşitli kurumları ziyaret eden öğrenciler, olayları yerinde gözlemleme yolu ile doğrudan öğrenme gereksinimlerini karşılarlar.

İlkokula Hazırlık Programı

Eraslan High Programının Sonuna Kadar Devam Eden Zİhİnsel Gelİşİm Sürecİ

5 yaştan itibaren kodlama dersi alan öğrencilerimiz analitik düşünme, yaratıcı düşünme, problem çözme, sistematik ve sıralı işlem yapma becerilerini geliştirirler.

6 yaş grubu öğrencileri düşünme becerileri dersiyle Eraslan Bilingual İlkokulunda satranç dersine ve topluluğuna, Eraslan Bilim Ortaokulu’nda P4C, FLL, CSI, Matematik ve Münazara topluluklarına, Eraslan High Programında Strateji, Maker, Beginner Olympics, Matematik Olimpiyat topluluklarına ve Yapay Zeka 101, Yapay Zeka 201 derslerine dönüşecek uzak hedefli bir zihinsel gelişim sürecine ilk adımı atarlar.

6 yaş öğrencilerimizin ilkokulda göreceği  matematik ve okuma yazma çalışmalarının temelleri  6 yaş eğitim programında  yer almaktadır. İlkokula hazırlık programında; çizgi çalışmaları, kalem tutma çalışmaları, problem çözme etkinlikleri  ve  aritmetiğin temel kavramları  bir müfredat doğrultusunda  öğrencilerimizle  yıl boyunca işlenir.

Yapılan çalışmalarla  ilkokul eğitimine hazır hâle gelen öğrenciler, kendilerine ilkokulda eşlik edecek olan öğretmenleriyle tanışma ve kaynaşma fırsatı bulurlar.

Eraslan’da oryantasyon tüm kademelerin katılımıyla gerçekleşir.

Rehberlik öğretmenleri önderliğinde yapılan çalışmalar, ikinci dönemden itibaren ilkokul öğrencilerinin katkısıyla daha kapsamlı bir hale dönüşür.

Anaokulu öğrencileri ilkokul sınıflarına konuk olarak birinci sınıf sürecini bir üst sınıftaki arkadaşlarından dinleme fırsatı bulurlar.

Bu süreçte rehberlik öğretmenleri öğrencilerin hazırbulunuşluğunu değerlendirir ve gözlemlerini aileleri ile paylaşırlar.

Eraslan Bilingual Anaokulu öğrencileri ilkokul öğretmenlerini tanımış olmanın verdiği özgüvenle bir üst eğitim kademesine geçiş yaparlar.

Program yaş grubu ihtiyacı olan oyun ve odaklanma becerilerini temele alır. Müfredat bu ihtiyaçlar doğrultusunda akıl oyunları ve kitap çalışmalarıyla şekillendirilir.