Uluslararası Geçerliliği Olan Eğitim

College Board üyesi olan Eraslan High’da akademik programın dili İngilizce ve Türkçedir.

Amerika Birleşik Devletleri’nde üniversiteye hazırlık sürecini geliştirmek için kurulan College Board, dünya genelinde 6.000’den fazla üyesi ile lise kademesindeki öğrencilere üniversiteye başlangıç dersleri alma fırsatı sunar.

Eraslan High’da, Advanced Placement derslerine akademisyenler katılır. Eraslan öğrencileri henüz lisedeyken üniversiteye başlangıç dersleri alabilir ve başarılı olmaları durumunda bu derslerin kredilerini üniversitelerde kabul ettirebilir.

Advanced Placement

Eraslan High öğrencileri 10. sınıftan itibaren yabancı dil yeterlilikleri doğrultusunda Advanced Placement dersleri alabilirler.

10. Sınıfta

• English Language and Composition

• Computer Science A

11. Sınıfta

• Computer Science A

• Psychology

• Physics 1

• Art History

12. Sınıfta

• Calculus AC

• Comparative Government and Politics

• Chemistry

Her yılın sonunda College Board tarafından uygulanan AP sınavlarında 3 ila 5 puan aralığında başarı sağlayan öğrenciler, okuyacakları üniversitelerde bu başarılarını ders kredisi olarak saydırabilirler.

Türkiye’de Koç, Sabancı ve Özyeğin gibi üniversiteler AP kredilerini kabul etmektedirler.

AP kredileri, yurt dışındaki üniversitelere kabul edilmede belirleyici bir tercih nedenidir.

academıc wrıtıng

Eraslan High’da Reading, Writing ve Speaking derslerinden oluşan bir dil programı uygulanır. Akademisyenlerle bir arada geliştirilen bu program, Flipped Learning yöntemiyle işlenir.

Öğrenciler kendilerine sunulan videolar, makaleler, belgeseller ve projelerle konuları daha önceden çalışmış olarak derse katılırlar. Ders saatinde ise bilgilerin pekiştirilmesi üzerine odaklanır ve akademik yazı yazma becerilerini geliştirirler.

Geleneksel eğitim sisteminde bilginin öğrenciye aktarımı sınıfta öğretmen tarafından yapılmakta, bilginin özümsenmesi ve pekiştirilmesi kısımlarında öğrenci kendi başına kalmaktadır.

Eraslan’ın Flipped Learning ile birleşik Academic Writing modelinde ise öğrenci ön hazırlık çalışmalarıyla bilgiyi dersten önce özümser, derste öğretmeni ve arkadaşlarıyla interaktif çalışmalar yaparak bilgiyi pekiştirir.

Böylece akademik kazanımlar hedeflenen en kalıcı hâlini alır.

Farklı Altyapılardan Gelen Öğrenciler için İngilizce

Yaz kursları

Eraslan High’a başlayan tüm 9. sınıf öğrencileri yaz döneminde başlayan yabancı dil kurslarına katılabilirler. Daha önce İngilizce eğitimi almamış öğrencilerimiz, hızlandırılmış kurslar ile yıla hazırlanır; kursların haricinde de ek çalışmalar yapma fırsatı bulurlar.

Sevİye Grupları

Öğrencilerimiz lise eğitimleri boyunca ihtiyaçlarına özel İngilizce seviye gruplarında ders alır ve tüm öğrencilerin potansiyellerinin en üst seviyesine gelmeleri hedeflenir.

Uluslararası Programlar

Değişim Programı

Eraslan High öğrencileri yıl kaybı yaşamadan yurt dışında bir sene boyunca lise eğitimi alabilirler. Milli Eğitim Bakanlığı programı ile akredite olan bu bedelsiz değişim programı sayesinde öğrenciler yurt dışında aldıkları ders kredilerini Türkiye’de saydırabilirler.

Öğrencilerin yabancı dil hakimiyeti, kültürel birikimi ve kişilik gelişimleri için çok önemli olan bu değişim programının akademik müfredatı, Eraslan High ile ortak çerçevede ilerler.

Model Unıted natıons

Eraslan High öğrencileri entelektüel donanımlarını dünya meselelerine çözümler üretmek için kullanırlar.

Yıl boyunca münazara çalışmaları yapan öğrenciler, Birleşmiş Milletler simülasyonu olarak anılan Model United Nations organizasyonuna katılırlar.

Eraslan High öğrencileri bu organizasyonlara katılarak entelektüel birikimlerini ülke çapında ve uluslararası platformlarda akranlarıyla paylaşırlar.

İNGİLTERE yaz okulu

Eraslan High, tüm öğrencilerine her yıl yaz okulu olanağı sunar. Danışmanlık şirketleri aracılığı ile gerçekleştirilen yaz okulunda öğrenciler, yabancı dil seviyelerini geliştirebilir; farklı kültürlerden akranlarıyla bir arada vakit geçirerek karakter gelişimlerine katkıda bulunabilirler.

Yurt Dışı ÜNİVERSİTE başvuruları VE COUNSELING

Yurt dışında üniversite okumak isteyen öğrenciler TOEFL ve SAT gibi çeşitli sınavlara hazırlanırlar. Eraslan High ise öğrencilerine danışmanlık sunarak onların kabul süreçlerine destek olur. Eraslan High’da öğrenciler ve aileleri Counselor öğretmenler tarafından kampüs ziyaretleri için teşvik edilir ve öğrencilere gerekli organizasyon desteği sağlanır.