Sanat Okuryazarlığı

eraslan sanat programı

Ortaokul sanat programı, öğrencilerin çağdaş sanatı tanımasını ve takdir etmesini hedefler.

Öğrenciler, kendilerini rahat ve yaratıcı hissettikleri bir atmosferde teorik müzik ve sanat çalışmaları yaparak entelektüel birikimlerini artırırlar.

İyi birer müzik dinleyicisi olmalarını hedeflediğimiz Eraslan öğrencileri, derslerde her ay bir besteci seçer ve ayın bestecisi üzerine araştırmalar yaparlar.

Her dönem düzenli olarak sanat galerilerini ve müzeleri ziyaret eden öğrenciler, sanat eserlerini okumayı ve eserler arasındaki farklılıkları bulmayı öğrenirler.

TEORİK MÜZİK

Solfej eğitiminin ve nota okuma bilgisinin gelişmesini hedeflediğimiz bu kademede öğrenciler müziğin temel terimleri, notaların porte üzerindeki yerleri, Türk ve dünya müzikleri, besteciler ve marşlar üzerine çalışırlar.

enstrüman

Enstrüman çalan ve yeteneklerini geliştirmek isteyen öğrenciler, orkestra topluluğunda haftada iki saat enstrüman çalışması yaparlar.

Okul sonrası ve hafta sonları Mozart Akademi ile çalışma fırsatı yakalayan öğrenciler, Büyük Akademinin gerçekleştirdiği eğitimlere okul kampüsünde katılırlar.

Büyük Akademi

Öğrencilere ilgi alanlarını geliştirmek için profesyonel eğitimler sunan Büyük Akademi, Eraslan Okulu kampüsünde eğitimlerini sürdürmektedir.

Arkas Spor Kulübü, İzmir Fransız Kültür Merkezi, Mozart Akademi, Mavişehir Spor Kulübü ve TechnoKids eğitmenlerinin bir araya geldiği Büyük Akademide, öğrencilere hafta içi okul sonrası ve hafta sonları spor, sanat, kültür ve teknoloji alanlarında eğitimler verilmektedir.

Büyük Akademi İnternet sayfası…

koro topluluğu

Müziğe ilgi duyan öğrenciler, ders dışında da bir arada çalışma fırsatı bulurlar.

Eraslan Koro Topluluğu bünyesinde bir araya gelen öğrencileri Mozart Akademi Kurucusu ve Opera sanatçısı Fatma Cinpir çalıştırır.

Her iki ayda bir okul genelinde performans sergileyen topluluk, İzmir genelindeki etkinliklerde okulumuzu temsil eder.

Orkestra Topluluğu

Enstrüman çalan öğrenciler, yıl boyunca bir araya gelerek okul orkestrası oluştururlar.

Eraslan Orkestra Topluluğuna müzik öğretmenleri önderlik eder.

Her iki ayda bir okul genelinde performans sergileyen topluluk, okul etkinliklerinde sahne alır, ülke genelinde yapılan müzik yarışmalarında okulumuzu temsil eder.

eraslan sanat programı

görsel sanatlar

Ortaokulda görsel sanat dersleri akademik müfredatla birleştirilmiş şekilde uygulanır. Öğrenciler, derslerde öğrendikleri kavramları farklı sanat akımlarından hareketle yorumlar ve yaratıcılıklarını ortaya koyarlar.

Düzenli olarak müze ve sanat galerisi ziyaretleri yapan öğrenciler, sanat eserlerini okumayı ve yorumlamayı öğrenirler.

Yaptıkları çalışmalarda teknik unsurları ve zaman yönetimini dikkate alan öğrenciler, eserlerini ulusal bienallerde ve uluslararası yarışmalarda sergileme fırsatı bulurlar.

Spor geleneği ve takım ruhu

ortaokul Spor Programı

Ortaokul spor programı, spor geleneklerini tanıma ve takım ruhunu yaşatma üzerine kuruludur. Bu programda eğitim alan öğrencilerin,

• sportif becerilerini bir üst seviyeye çıkartmaları,

• liderlik yapmaları ve sorumluluk almaları hedeflenir.

Takımlar

Her öğrenci eğitim yılının başında basketbol, voleybol, atletizm, jimnastik ve masa tenisi branşlarına ait çalışmaların yapıldığı derslere katılır.

Beden eğitimi öğretmenleri tarafından yetenekleri ve uygunlukları değerlendirilen öğrenciler, takım seçimleri sonrası haftada iki antrenman ile çalışmalarına başlarlar.

Okul takımlarında yer alan öğrencilerin:

• spor geleneğine bağlı kalmaları,

• takım ruhunu yaşatmaları ve sorumluluk almaları,

• antrenmanlara zamanında katılmalarını ve dakik olmaları,

• akademik çalışmalarını aksatmadan spor yapmaları beklenir.

Okul takımları dışında kendisini spor branşlarında geliştirmek isteyen öğrenciler, topluluk saatlerinde antrenman yapma fırsatı bulurlar.

Profesyonel spor ve sanat eğitimi

büyük akademi

Öğrencilerin gelişim ihtiyaçları için bir araya gelen İzmir’in en kapsamlı kurs okulu Büyük Akademi, çalışmalarını Eraslan Kampüsünde yapmaktadır.

Eraslan öğrencileri ilgi ve yeteneklerini Büyük Akademi bünyesinde okul sonrası ve hafta sonları geliştirme fırsatı bulurlar.

ARKAS SPOR KULÜBÜ

Arkas Spor Kulübü, Büyük Akademi bünyesinde yalnızca belirli bir spor branşını hedef alan teknik eğitim değil; öğrencilerin fiziksel, ruhsal ve sosyal gelişimlerini kapsayan çok yönlü bir eğitim vermektedir.

• Voleybol

• Yelken

INSTITUT FRANÇAIS DE TURQUIE

İzmir Fransız Kültür Merkezi, Büyük Akademi bünyesinde Fransızca öğrenmek ve Frankofon kültürünü yakından tanımak isteyen öğrencilere yönelik eğitimler vermektedir.

• Fransızca Seviye

• Fransızca Etüt

MOZART AKADEMİ

Mozart Akademi, Büyük Akademi bünyesinde öğrencilere çağdaş sanat eğitimini daha önce denenmemiş yaratıcı projelerle destekleyerek uluslararası standartlarda vermektedir.

• Birebir Enstrüman

• Çok Sesli Koro

MAVİŞEHİR SPOR KULÜBÜ

Mavişehir Spor Kulübü, Büyük Akademi bünyesinde öğrencilere yaşam boyu spor alışkanlığı kazandıran teknik ve profesyonel eğitim vermektedir.

• Basketbol

TechnoKıds

Türkiye’nin ilk akademik Lego merkezi olan TechnoKids, Büyük Akademi bünyesinde öğrencilere mühendislik bakış açısıyla eğitim vermektedir.

• Lego ve Robotik