Bilinçli Farkındalık Kültürü

Eraslan Bilim Ortaokulunda eğitim, bilinçli farkındalık temeline dayanır. Bu dönemde öğrencilerin akademik, fiziksel, zihinsel ve duygusal gelişimlerine odaklanılır. Öğrenme aşamasında, tüm öğrencilerin bireysel farklılıkları önemsenir.

Öğrenciler için ortaokul eğitimi, akademik temeller güçlendirilirken ergenlik dönemiyle gelen değişimlere merhaba denilen bir dönemdir. Ergenlik dönemindeki 10-14 yaş öğrencileri, zihinsel gerçekleşen bilişsel gelişime ve bedenlerinde gerçekleşen fiziksel büyümeye tanıklık ederler.

Bu sürecin bizler için en heyecan verici kısmı ise öğrencilere doğru bir ortamda güçlü olanaklarla yön veriyor olmaktır.

Eraslan Ortaokulunda öğrencilerin kendilerini daha iyi ifade etmeleri, iyi birer düşünür olmaları ve düşüncelerini hayata geçirmeleri hedeflenir.

Düşünme Becerileri ile Desteklenen Dersler

Eraslan Bilim Ortaokulunda düşünme becerileri eğitiminde bilinçli farkındalık üzerine çalışılır ve dersler bu çalışmalarla desteklenir.

Bilinçli farkındalık; çevreyi, nesneleri, duygu ve düşünceleri yargılamadan kabul eden yoğunlaştırılmış dikkat hâlidir.

Bilinçli farkındalık, gelişim çağındaki öğrencilere kendilerini en iyi şekilde keşfetme olanağı tanır.

Bilinçli farkındalık öğrencilere:

• daha iyi odaklanma,

• artan öğrenme kapasitesi,

• gelişmiş gözlem becerileri,

• duygusal gelişim,

• artan öz şefkat,

• daha iyi akademik başarı olanakları kazandırır.

Yaratıcı Yazma ve Eleştirel Okuma Programı

Eleştirel okuma becerilerini geliştiren öğrenciler, araştırdıkları makaleleri müzakerede kullanabilecekleri formlara dönüştürerek her iki dilde de münazaralara katılarak birleşmiş milletler standartlarında dünya çapında savlar sunarlar.

Yaratıcı yazma becerileri programında her yıl bir metin türü belirleyen Kalemşörler ekibi öğrencileri, yıl içinde belirledikleri tür üzerine uzman konuklarla buluşarak yaptıkları çalıştay sonrası, kendi yazarları oldukları kitaplarını çıkarmak üzere çalışmalarına başlarlar.

Her yıl tiyatro türünde bir eseri de kütüphanemize kazandıran Kalemşörlerin kaleme aldıkları metinler, tiyatro topluluğu öğrencileri tarafından sahnelenir.

Eraslan öğrencisi, başarıya yürüdüğü yolda rekabeti kendi belirler.

Eraslanda öğrenciler, ulusal sınavlara hazırlıktaki zorlu süreçleri iyi bir rehberlik desteği ile kolaylaştırırlar.

Yıl boyunca PDR öğretmenleriyle yaptıkları sınav kaygısını azaltma, kişiye özgü verimli ders çalışma programları oluşturma çalışmalarına ek olarak sosyal yaşantılarını da katıldıkları birçok etkinlik ve gezi ile canlı tutarlar.

Eraslan Bilim Ortaokulu öğrencileri, aldıkları eğitimle lise öğrenimi için gerekli tüm donanımı edinirler. Mezun olan öğrenciler, liseye hazır bulunuşluğu yerinde bir başlangıç yaparlar.

Eraslan Okulunda hedef, tüm öğrencileri potansiyellerinin en üst seviyesine taşımaktır. İzmir’in en başarılı ilk 3 ortaokulu arasında yer alan Eraslan Okulu, öğrencilerine başarı yolunda tüm imkânları sağlar.