Liseye Geçiş Sınavı

Eraslan High Lisesine iki şekilde öğrenci kabul edilir. Öğrenciler;

1. 9 Şubat 2019 Cumartesi günü yapılacak olan Eraslan Liseye Geçiş Sınavına katılabilir,

2. 1 Haziran 2019 Cumartesi günü Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak olan LGS sonuçlarıyla Eraslan High Lisesine başvurabilirler.

Öğrencilerin okula başvurusunda yukarıdaki iki sınavdan yalnızca bir tanesi değerlendirmeye alınır.

Hem Okula Giriş Sınavı hem de LGS Sınavına katılan ve bu iki sınavın sonuçları ile başvuru yapan öğrencilerin Eraslan High Liseye Geçiş Sınavı sonuçları değerlendirilmektedir.

Eraslan Liseye Geçiş Sınavıyla okula başvuru yapan öğrencilere burs ve kontenjan önceliği verilecek olup, Millî Eğitim Bakanlığının düzenlediği LGS ile okula başvuru yapan öğrencilere kontenjan kalması durumunda akademik başarı bursu ve okula kabul hakkı tanınacaktır.

Eraslan High Liseye Geçiş Sınavı, 9 Şubat 2019 Cumartesi günü 700’e yakın öğrencinin katılımıyla gerçekleşmiştir.

Sınava katılan tüm öğrencileri tebrik eder, Eraslanlı olma yolunda attıkları bu ilk adımda başarılarının devamını dileriz.

Merak ettiğiniz tüm sorularınızı Öğrenci İşleri departmanı ile paylaşabilirsiniz.

T: +90 232 325 99 66

Re: ogrenci.isleri@eraslan.k12.tr