Hayata Karşı Hazırlıklı ve Hep Bir Adım Önde

Okulumuzda uyguladığımız Holistic 8 eğitim programı, öğrencilere temel beceri kazandırmayı hedefler.

Öğrencilerin bireysel farklılıkları gözlemlenir, becerileri ortaya çıkarılır, aldıkları sorumluluklarla donanımlı bireyler olarak yetiştirilmeleri hedeflenir.

yaşam becerileri programı

Yaşam Becerileri programımız bireysel sorumluluk almak ve bu sorumlulukları yıl boyunca yerine getirmek üzerine kuruludur.

IMG_6964.jpg

Eraslan İlkokulunda öğrenciler yıl boyunca yaşam alanlarının düzenini sağlayan, enerji kaynaklarını kontrol eden, artan yemekleri değerlendiren, kısacası topluma katkı sağlayan bireyler olarak yetişirler.

Miracle Workers adını verdiğimiz Yaşam Becerileri eğitimimizde yıl boyunca üç ana proje yürütülür. İlkokulda her düzeyden öğrenciler gönüllülük esasına dayalı olarak bu projelere katılım gösterirler.

• Inspector Ravens takımına gönüllü olarak katılan öğrenciler sınıf düzenini ve ortak yaşam alanlarının temizliğini kontrol eder,

• Team Bolt takımı enerji kaynaklarının kullanımın takibinden sorumludur, hafta boyunca en tasarruflu sınıfları belirler,

• Care and Share takımı ise artan gıdaları okul çevresindeki sokak hayvanları ile paylaşır. Sokak hayvanlarına ve çocuklara destek olmak üzerine çalışan ekip kermesler düzenler, bağışlar toplar ve ilgili kurumlarla iletişime geçerek bağışların yerlerine ulaşmasını sağlar.

Yıl boyunca aldıkları sorumlulukları yerine getiren öğrenciler, çevrelerine sağladıkları katkıyla erken yaşta onları akranlarından farklı kılan bir özgüvene sahip olurlar.