Eraslan’da Sanat

teorik müzik ve enstrüman

Eraslan Bilingual İlkokulunda sanat eğitimi akademik müfredat ile birleştirilmiş şekilde uygulanır.

Her hafta 4 saat sanat eğitimi alan öğrenciler, programın iki saatinde teorik müzik ve enstrüman çalışmaları yapar, diğer iki saatinde de görsel sanat derslerine katılırlar.

Splıt classroom

Öğrenciler yılın başında iki hafta boyunca iki enstrümanla deneme dersleri yaparlar. Müzik öğretmenlerinin gözlemleri sonrası öğrenciler bir enstrümana yönlendirilir ve yıl boyunca o enstrüman ile çalışmalarına devam ederler.

Split Classroom tekniği uyguladığımız enstrüman eğitiminde sınıf piyano ve gitar olarak ikiye bölünür.

Teorik müzik ve enstrüman eğitiminde dört yılı dolduran öğrencilerin, çaldıkları enstrümanda kişisel yetenek ve becerileri doğrultusunda potansiyellerini en üst seviyeye çıkarmaları hedeflenir.

solfej

Solfej eğitimi ve nota okuma bilgisinin belirginleşmesinin hedeflendiği bu kademede, öğrencilerin yetenek ve isteklerine uygun enstrüman seçimleri gerçekleştirilir.

Öğrenciler, her hafta iki saat müzik eğitimi alırken bunun bir saatinde teorik müzik çalışmaları yapar, bir saatinde de enstrüman çalarlar.

Teorik müzik eğitiminde,

• müziğin temel terimleri,

• notaların porte üzerindeki yerleri,

• Türk müziği ve enstrümanları,

• Batı müziği ve enstrümanları,

• Besteciler ve marşlar üzerine çalışmalar yapan öğrencilerin iyi birer müzik dinleyicisi olmalarını hedeflenir.

Derslerde her ay bir besteciyi seçen öğrenciler, ayın bestecisi üzerine araştırmalar yapar, grup projeleri hazırlarlar.

görsel sanatlar

Eraslan’da görsel sanatlar dersleri akademik müfredatla birleştirilmiş şekilde uygulanır. Öğrenciler, algılama, düşünme ve bedensel eylemlerin katılımıyla kendilerini özgürce ifade ederler.

Çalışmalarını derslerde öğrendikleri akademik kavramlarla birleştiren öğrenciler, bilim temelli sanat çalışmaları ortaya çıkarırlar.

Haftada iki saat görsel sanat eğitimi alan öğrenciler, yıl boyunca yaptıkları çalışmaları okul ve İzmir genelinde sergilere taşırlar.

Sergilerini temalar, konular, fikirler ve hikayelerden esinlenerek hazırlayan öğrenciler, teknolojiyi sanata entegre ederek yenilikçi çalışmalar yaparlar. Yapılan bu çalışmalar, artırılmış gerçeklik, İngilizce dili ve sanat çalışmalarını bir araya getirir.

Her yıl düzenli olarak yapılan Aurasma Exhibition’da öğrenciler, yaptıkları resimleri İngilizce hikâyelerle artırılmış gerçeklik ortamına taşır, sanat ve hayal güçlerini en kapsamlı şekilde ortaya koyarlar.

Eraslan’da Spor

İlkokul hareket programı, akademik çalışmalarımıza benzer şekilde öğrenci odaklı ve yıldan yıla gelişen beceriler üzerine kuruludur.

Öğrenciler, farklı sporları denemek ve yeteneklerini keşfetmek için yıl boyunca temel hareket eğitimi yapar, spor branşlarını tanırlar.

ilkokul hareket programı

İlkokul hareket programı, 1. ve 2. sınıfta öğrencilerin temel becerilerine odaklanır. Eğitsel oyunlarla büyük kas ve küçük kas gruplarını geliştiren öğrenciler, nesne kontrolü, yer değiştirme ve denge çalışmaları yaparlar.

Bedensel farkındalık ve kontrolü teşvik eden hareket programı, yürüme, koşma, denge, esneklik, yuvarlanma, sekme, atma-tutma, atlama, sıçrama, nesne kontrolü ve tırmanma dallarında öğrencilere yıl boyunca basit ve karmaşık oyunlar sunar.

Erken yaşta hareket becerisi kazanan öğrencilerde spor, yemek, içmek ve uyumak gibi bir ihtiyaca dönüşür.

takım ruhu

İlkokul 3. ve 4. sınıfa geçen öğrenciler, becerilerini takımlar halinde çalışarak geliştirirler.

Sportif beceri testleriyle basketbol, voleybol ve jimnastik takımlarına uygunlukları ölçülen öğrenciler, ön hazırlık çalışmalarına başlarlar.

Fiziksel gelişimleri öğretmenleri tarafından düzenli olarak takip edilen öğrenciler, yeteneklerini bir ileri seviyeye taşımak için takımlara seçilirler.

Okul takımlarında yer alan öğrencilerin:

• spor geleneğine bağlı kalmaları,

• takım ruhunu yaşatmaları ve sorumluluk almaları,

• antrenmanlara zamanında katılmaları ve dakik olmaları,

• akademik çalışmalarını aksatmadan spor yapmaları beklenir.

Profesyonel Spor ve Sanat Eğitimi

büyük akademi

Öğrencilerin gelişim ihtiyaçları için bir araya gelen İzmir’in en kapsamlı kurs okulu Büyük Akademi, çalışmalarını Eraslan kampüsünde yapmaktadır.

Eraslan öğrencileri ilgi ve yeteneklerini Büyük Akademi bünyesinde okul sonrası ve hafta sonları geliştirme fırsatı bulurlar.

Arkas Spor Kulübü

Arkas Spor Kulübü, Büyük Akademi bünyesinde yalnızca belirli bir spor branşını hedef alan teknik eğitim değil; öğrencilerin fiziksel, ruhsal ve sosyal gelişimlerini kapsayan çok yönlü bir eğitim vermektedir.

• Voleybol

• Yelken

Instıtut Françaıs de Turquıe

İzmir Fransız Kültür Merkezi, Büyük Akademi bünyesinde Fransızca öğrenmek ve Frankofon kültürünü yakından tanımak isteyen öğrencilere yönelik eğitimler vermektedir.

• Fransızca Seviye

• Fransızca Etüt

mozart akademi

Mozart Akademi, Büyük Akademi bünyesinde öğrencilere çağdaş sanat eğitimini daha önce denenmemiş yaratıcı projelerle destekleyerek uluslararası standartlarda vermektedir.

• Birebir Enstrüman

• Çok Sesli Koro

Mavişehir Spor Kulübü

Mavişehir Spor Kulübü, Büyük Akademi bünyesinde öğrencilere yaşam boyu spor alışkanlığı kazandıran teknik ve profesyonel eğitim vermektedir.

• Basketbol

TechnoKıds

Türkiye’nin ilk akademik Lego merkezi olan TechnoKids, Büyük Akademi bünyesinde öğrencilere mühendislik bakış açısıyla eğitim vermektedir.

• Lego ve Robotik