Topluluk Felsefesi

Eraslan’da ilgi alanları ortak olan öğrencileri bir araya getiren topluluklar vardır. Bu topluluklar, ortak yaşam kurallarını esas alarak çalışmalarını sürdürürler.

Topluluklarda yer alan öğrenciler yalnızca ilgi  duydukları alanlarda kendilerini geliştirmez, aynı zamanda toplumda yaşamanın gerektirdiği belirli sorumlulukları da üstlenirler.

Topluluklara, önderlik alanında profesyonel başarılar elde etmiş kişiler ve iş insanları önderlik eder. Öğrenciler, topluluk saatlerinde kendilerine rol model olabilecek profesyonellerle bir araya gelir ve onların yaşam hikayelerine tanıklık ederler.

Her topluluk yıl boyunca kendisine bir sosyal sorumluluk konusu seçer ve bunu projeye dönüştürür. Öğrenciler, ilgi duydukları konularda ilerlerken sorumluluklarını da yerine getirirler.

Hayatın Doğal Rekabetinde Her Zaman Bir Adım Önde Olan Öğrenciler

Her hafta iki saat yapılan topluluk çalışmalarına Eraslan öğretmenlerinin yanı sıra Arkas Spor Kulübü ve Mozart Akademi profesyonelleri önderlik eder.

Topluluklarda yer alan öğrencilerin iki konuda liderlik yapmasını bekleriz:

• Ortak bir hedef doğrultusunda sosyal sorumluluk çalışmaları yapmak,

• Okul yaşamının içerisinde aktif rol aldıkları etkinlikler düzenlemek.

TOPLULUKLARIN AMACI

• Öğrencilerin bilgi, yetenek ve ilgi alanlarını ortaya çıkarmak,

• Var olan becerilerini geliştirmek ve sürdürülebilir kılmak,

• Okul ortamında sorumlulukları paylaşmak,

• Takım ruhunu geliştirmek,

• Sosyal sorumluluk almak ve yerine getirmek.

lise Toplulukları

• Münazara

• Model United Nations (MUN)

• Basketbol