Değişen Sınav Sistemleri, Değişmeyen Başarı Geleneği

Öğrenciler lise yaşamları boyunca kendilerine özel hazırlanan akademik çalışmalar ile rekabetin hep bir adım önünde yer alırlar.

Eraslan başarı anlayışı, tüm öğrencileri potansiyellerinin en üst seviyesine ulaştırmaktır.

9. sınıftan itibaren bu sorumluluğun bilincinde yetişen öğrenciler, matematik ve fen bilimleri ile yoğunlaştırılmış bir programı takip eder, kazanımlarını kendilerine uygun ek çalışmalarla pekiştirirler.

Akademik gelişimlerine uygun seviye sınıflarında ek çalışmalar yapan öğrenciler, her hafta “Bireysel Alan Sınavları”na katılarak kazanımlarını ölçerler.

Ulusal Sınavlara Hazırlık

yaz ve hafta sonu kursları

Eraslan High öğrencileri, 12. sınıfa geçtiklerinde ulusal sınavlara hazırlanırlar.

Eğitim yılı başlamadan önce açılan yaz kursuyla kazanımlar önceden verilmeye başlanır ve okullar açıldıktan sonra eğitim öğretim faaliyetlerine ek olarak hafta sonu kursları ile tekrar çalışmaları yürütülür.

Hafta içinde işlenen konular, hafta sonu YKS kurslarında çalışma gruplarına ayrılan öğrencilerin ihtiyaçlarına uygun olacak biçimde tekrar edilir.

Bu sayede sene  içerisinde konular daha erken bitirilerek kalan süre ulusal sınavlara en iyi biçimde hazırlanmak için deneme sayısının artırılmasına ve eksik kazanımın giderilmesine ayrılır.

Bireysel Alan Sınavları

Her hafta yapılan Bireysel Alan Sınavları ile kazanımlar haftalık bazda takip edilir, geliştirilmesi gereken alanlar seviye grupları ile pekiştirilir.

Bu kurslar sayesinde öğrenciler, kazanım eksiklerini kısa sürede gidererek rekabetin önünde yer alırlar.

genel değerlendirme sınavları

Öğrenciler, yıl boyunca büyük ölçekli kazanımlarının ölçüldüğü “Genel Değerlendirme Sınavları”na katılırlar.

Genel Değerlendirme Sınavları, öğrencilerin bütünsel akademik düzeyleri hakkında bilgi veren ölçme niteliği yüksek sınavlardır.

Hedef Odaklı Başarı

Bireysel Akademik Takip

Eraslan öğrencileri 10. sınıftan itibaren akademik gelişimlerine uygun sınıflarda BAS kursları adı verilen ek çalışmalara başlarlar.

Her hafta yapılan akademik bölüm toplantılarında, hedeflenen bireysel başarı için beklenen gelişimin altında kalan öğrencilerin durumları akademik takip kapsamına alınır.

Akademik takipte olan öğrenciler, ders öğretmenleriyle belirledikleri saatlerde birebir ya da grup çalışmaları yapmak için bir araya gelirler. Bu sayede eksiksiz öğrenimi gerçekleştirirler.

Eraslan öğrencisi, başarıya yürüdüğü yolda rekabeti kendi belirler.

Ulusal sınavlara hazırlık yorucu bir süreçtir. Eraslan’da öğrenciler 9. sınıftan itibaren bu süreci iyi bir rehberlik desteği ile kolaylaştırırlar.

Yıl boyunca PDR öğretmenleriyle yaptıkları sınav kaygısını azaltma çalışmalarına ek olarak sosyal yaşantılarını da katıldıkları birçok etkinlik ve gezi ile canlı tutarlar.

Eraslan High öğrencileri, aldıkları eğitimle üniversite öğrenimleri için gerekli tüm donanımı edinirler.