Eraslan’da Sanat

Eraslan High’da sanat eğitimi akademik temellere dayanır. Öğrenciler kişisel özelliklerini ve içinde bulundukları toplumun özelliklerini müzik ile somutlaştırır, yaratıcılıklarını görsel sanatlar ile ortaya koyarlar.

Derslerde gruplara ayrılan öğrenciler, seçtikleri müzik veya görsel sanatlar pek çok dalında yoğun ve ürün odaklı çalışmalar yaparlar. Eraslan High sanat programı, öğrencilerin yaratıcılıklarını ürüne dönüştürmeleri için gerekli teorik ve pratik donanımı sunar.

Teorik Müzik

Solfej eğitiminin ve nota okuma bilgisinin enstrümanla bir araya geldiği derslerde öğrenciler; müziğin temel terimleri, notaların porte üzerindeki yerleri, Türk ve Dünya müzikleri, besteciler ve marşlar üzerine çalışırlar.

Her ay bir besteciyi derslere konuk eden öğrenciler, o bestecinin yaşadığı dönemdeki müzik akımlarını keşfeder ve projeler hazırlarlar.

ENSTRÜMAN

Enstrüman çalan ve yeteneklerini geliştirmek isteyen öğrenciler, orkestra topluluğunda haftada iki saat enstrüman çalışması yaparlar.

Okul sonrası ve hafta sonları Mozart Akademi ile çalışma fırsatı yakalayan öğrenciler, Büyük Akademinin gerçekleştirdiği birebir enstrüman eğitimlerine okul kampüsünde katılırlar.

koro topluluğu

Müziğe ilgi duyan öğrenciler, ders dışında da bir arada çalışma fırsatı bulurlar. Eraslan Koro Topluluğu bünyesinde bir araya gelen öğrencileri Mozart Akademi Kurucusu Opera sanatçısı Fatma Cinpir çalıştırır.

Her iki ayda bir okul genelinde performans sergileyen topluluk, okul içinde ve dışında gerçekleşen organizasyonlarda sahne alırlar.

ORKESTRA TOPLULUĞU

Enstrüman çalan öğrenciler, yıl boyunca bir araya gelerek okul orkestrası oluştururlar. Eraslan Orkestra Topluluğuna müzik öğretmenleri önderlik eder.

Her iki ayda bir okul genelinde performans sergileyen topluluk; okul etkinliklerinde sahne alır, ülke genelinde yapılan müzik yarışmalarında okulumuzu temsil eder.

BÜYÜK AKADEMİ

Öğrencilere ilgi alanlarını geliştirmek için profesyonel eğitimler sunan Büyük Akademi, Eraslan Okulu kampüsünde eğitimlerini sürdürmektedir.

Arkas Spor Kulübü, İzmir Fransız Kültür Merkezi, Mozart Akademi, Mavişehir Spor Kulübü ve TechnoKids eğitmenlerinin bir araya geldiği Büyük Akademide, öğrencilere hafta içi okul sonrası ve hafta sonları spor, sanat, kültür ve teknoloji alanlarında eğitimler verilmektedir.

Büyük Akademi İnternet sayfası…

görsel sanatlar

Eraslan High’da görsel sanat dersleri akademik müfredatla birleştirilmiş şekilde uygulanır.

Derslerde öğrendikleri kavramları görsel sanatlara aktaran öğrenciler, bu kavramları keşfeder, yorumlar ve diledikleri şekilde yön verirler.

Yıl boyunca yaptıkları çalışmaları Türkiye genelindeki bienallerde ve uluslararası yarışmalarda sergileyen öğrenciler, aynı zamanda teknoloji temelli dijital sergiler açarlar.

Profesyonel Spor Takımları

lise SPOR PROGRAMI

Lise spor programı, spor geleneklerini tanıma, takım ruhunu yaşatma ve profesyonel sporcuları destekleme üzerine kuruludur.

Voleybol ve basketbol takımlarında yer alacak olan 9. Sınıf öğrencileri, profesyonellik düzeylerine göre %20 ile %30 arasında değişen spor bursundan faydalanabileceklerdir.

Spor bursu kazanan öğrencilerin akademik yeterliliklerini sağlamaları beklenen okulumuzda öğrencilerin:

• sportif becerilerini bir üst seviyeye çıkartmaları,

• liderlik yapmalarını ve sorumluluk almaları hedeflenir.

TAKIMLAR

Beden eğitimi öğretmenleri tarafından yetenekleri ve uygunlukları değerlendirilen öğrenciler, takım seçimleri sonrası haftada iki antrenman ile okul takımı çalışmalarına başlarlar.

Okul takımlarında yer alan öğrencilerin:

• spor geleneğine bağlı kalmaları,

• takım ruhunu yaşatmaları ve sorumluluk almaları,

• antrenmanlara zamanında katılmaları ve dakik olmaları,

• akademik çalışmalarını aksatmadan spor yapmaları beklenir.

Okul takımları dışında kendisini spor branşlarında geliştirmek isteyen öğrenciler, topluluk saatlerinde antrenman yapma fırsatı bulurlar.

Alanında En İyi Eğitmenler

BÜYÜK AKADEMİ

Öğrencilerin gelişim ihtiyaçları için bir araya gelen İzmir’in en kapsamlı kurs okulu Büyük Akademi, çalışmalarını Eraslan kampüsünde yapmaktadır.

Eraslan öğrencileri ilgi ve yeteneklerini Büyük Akademi bünyesinde okul sonrası ve hafta sonları geliştirme fırsatı bulurlar.

ARKAS SPOR KULÜBÜ

Arkas Spor Kulübü, Büyük Akademi bünyesinde yalnızca belirli bir spor branşını hedef alan teknik eğitim değil; öğrencilerin fiziksel, ruhsal ve sosyal gelişimlerini kapsayan çok yönlü bir eğitim vermektedir.

• Voleybol

• Yelken

INSTITUT FRANÇAIS DE TURQUIE

İzmir Fransız Kültür Merkezi, Büyük Akademi bünyesinde Fransızca öğrenmek ve Frankofon kültürünü yakından tanımak isteyen öğrencilere yönelik eğitimler vermektedir.

• Fransızca Seviye

• Fransızca Etüt

MOZART AKADEMİ

Mozart Akademi, Büyük Akademi bünyesinde öğrencilere çağdaş sanat eğitimini daha önce denenmemiş yaratıcı projelerle destekleyerek uluslararası standartlarda vermektedir.

• Birebir Enstrüman

• Çok Sesli Koro

MAVİŞEHİR SPOR KULÜBÜ

Mavişehir Spor Kulübü, Büyük Akademi bünyesinde öğrencilere yaşam boyu spor alışkanlığı kazandıran teknik ve profesyonel eğitim vermektedir.

• Basketbol

TECHNOKIDS

Türkiye’nin ilk akademik Lego merkezi olan TechnoKids, Büyük Akademi bünyesinde öğrencilere mühendislik bakış açısıyla eğitim vermektedir.

• Lego ve Robotik