Uluslararası Geçerliliği Olan Eğitim

College Board üyesi olan Eraslan High’da akademik programın dili İngilizce ve Türkçedir.

1900 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde üniversiteye hazırlık sürecini geliştirmek için kurulan College Board, dünya genelinde 6.000’den fazla üyesi ile lise kademesindeki öğrencilere üniversiteye başlangıç dersleri alma fırsatı sunar.

College Board üyesi olan Eraslan High’da, derslere akademisyenlerin katılımıyla Advanced Placement programı uygulanır. Bu program, ABD dışında 60’dan fazla ülkede uygulanmakta ve tanınmaktadır.

Eraslan öğrencileri henüz lisedeyken üniversiteye başlangıç dersleri alabilir ve başarılı olmaları durumunda bu derslerin kredilerini üniversitelerde kabul ettirebilir.

Advanced Placement

Eraslan High öğrencileri 10. ve 11. sınıflarda yabancı dil yeterlilikleri doğrultusunda Advanced Placement dersleri alabilirler.

10. Sınıfta

• English Language and Literature

• German Language and Literature

• French Language and Literature

gibi dünya dili ve kültürü dersleri verilir.

11. Sınıfta

• Calculus

• Physics

• Biology

• Computer Science

• World History

• Psychology

gibi küresel bilim ve teknoloji dersleri sunulur.

Üniversite ders kredisi

Her yılın sonunda College Board tarafından uygulanan AP sınavlarında 3-5 puan aralığında başarı sağlayan öğrenciler, okuyacakları üniversitelerde bu başarılarını ders kredisi olarak saydırabilirler.

Dünyada 3300 üniversite her yıl AP sınav sonuçlarını baz almakta ve öğrenci kabul aşamasında bu kriteri değerlendirmektedir.

Türkiye’de Koç, Sabancı ve Özyeğin gibi üniversiteler AP kredilerini kabul etmektedirler.

AP kredileri, yurt dışındaki üniversitelere kabul edilmede belirleyici tercih nedenidir.

Sıkı bir hazırlık süreci gerektiren AP dersleri aynı zamanda:

• düzenli çalışma alışkanlıkları,

• akademik yazı yazma becerisi,

• problem çözme yeteneğini geliştirir.

Bu beceriler üniversite yıllarında başarılı olabilmek için oldukça önem arz eder.

academıc wrıtıng

Eraslan High’da Reading, Writing ve Speaking derslerinden oluşan bir dil programı uygulanır. Akademisyenlerle bir arada geliştirilen bu program, Flipped Learning yöntemiyle işlenir.

Öğrenciler kendilerine verilen ders videoları, makaleler, belgeseller ve projelerle konuları daha önceden çalışmış olarak derse katılırlar. Ders saatinde ise öğretmen ve sınıf arkadaşlarıyla iş birliği içerisinde bilgilerin pekiştirilmesi üzerine odaklanırlar.

Geleneksel eğitim sisteminde bilginin öğrenciye aktarımı sınıfta öğretmen tarafından yapılmakta, bilginin özümsenmesi ve pekiştirilmesi kısımlarında öğrenci kendi başına kalmaktadır.

Flipped Learning modelinde ise öğrenci ön hazırlık çalışmalarıyla bilgiyi dersten önce özümser, derste öğretmeni ve arkadaşlarıyla interaktif çalışmalar yaparak bilgiyi pekiştirir.

Böylece akademik kazanımlar hedeflenen en kalıcı hâlini alır.

Herkes İçin İngilizce

Yaz kursları

Eraslan High’a başlayan tüm 9. sınıf öğrencileri yaz döneminde başlayan yabancı dil kurslarına katılabilirler. Daha önce İngilizce eğitimi almamış öğrencilerimiz, hızlandırılmış kurslar ile yıla hazırlanır; kursların haricinde de ek çalışmalar yapma fırsatı bulurlar.

Seviye Grupları

Öğrencilerimiz lise eğitimleri boyunca ihtiyaçlarına özel İngilizce seviye gruplarında ders alır ve tüm öğrencilerin potansiyellerinin en üst seviyesine gelmeleri hedeflenir.

Uluslararası Programlar

Değişim Programı

Eraslan High öğrencileri yıl kaybı yaşamadan yurt dışında bir sene boyunca lise eğitimi alabilirler. Milli Eğitim Bakanlığı programı ile akredite olan bu bedelsiz değişim programı sayesinde öğrenciler yurt dışında aldıkları ders kredilerini Türkiye’de saydırabilirler.

Öğrencilerin yabancı dil hakimiyeti, kültürel birikimi ve kişilik gelişimleri için çok önemli olan bu değişim programının akademik müfredatı, Eraslan High ile ortak çerçevede ilerler.

Model Unıted natıons

Eraslan High öğrencileri entelektüel donanımlarını dünya meselelerine çözümler üretmek için kullanırlar.

Yıl boyunca münazara çalışmaları yapan öğrenciler, Birleşmiş Milletler simülasyonu olarak anılan Model United Nations organizasyonuna katılırlar.

Türkiye’de Koç Lisesi ve Üsküdar Amerikan Lisesinde yapılan MUN çalışmaları, ABD’de Harvard ve Yale Üniversitelerinde yapılmaktadır. Eraslan High öğrencileri bu organizasyonlara katılarak entelektüel birikimlerini uluslararası platformlarda akranlarıyla paylaşırlar.

ingiltere yaz okulu

Eraslan High, tüm öğrencilerine her yıl yaz okulu olanağı sunmaktadır. Mentor Eğitim ile gerçekleştirilen yaz okulunda öğrenciler, yabancı dil seviyelerini geliştirebilir; farklı kültürlerden gençlerle bir arada vakit geçirerek karakter gelişimlerine katkıda bulunabilirler.

Yurt Dışı Üniversite başvuruları

Yurt dışında üniversite okumak isteyen öğrenciler, sıkı bir başvuru sürecinden geçerler. Bu başvurular TOEFL ve SAT gibi sınavlara ek olarak kuvvetli bir donanım gerektirir.

Eraslan High öğrencileri; eğitim hayatları boyunca yaptıkları bilimsel çalışmalar, üstlendikleri sosyal sorumluluk projeleri, müziğe ve spora olan ilgileriyle yurt dışı üniversiteleri tarafından tercih edilen öğrenciler olarak yetişirler.

Başvuru sürecinde öğrencilere Counseling desteği verdiğimiz okulumuzda, öğrenci odaklı çalışma programları hazırlayarak bu süreci kolaylaştırırız.

Öğrenciler üniversite tercihi yapmadan önce ailelerini ve kendilerini kampüs ziyaretleri yapmaya teşvik ettiğimiz Eraslan’da, başvuru süreci Counselor öğretmenler ve öğrenciler iş birliğiyle sürdürülür.