IATEFL ReSIG Konferansında Eraslan Sunumu

Bilingual öğretmenimiz Nil Tuğçe Erbakan, anaokulu çocuklarını iki dilde nasıl yetiştirdiğimizi ve bu süreçteki mesleki gelişimini bu hafta sonu İstanbul'da gerçekleşen IATEFL ReSIG konferansında dünyanın dört bir yanından gelen öğretmenlere, dil bilimcilere ve araştırmacılara anlattı.

Yalnızca öğrencilerin değil, aynı zamanda öğretmenlerin de mesleki gelişiminde fark yaratan Bilingual Learners programı, yakın zamanda bilimsel bir makaleye konu oldu.

Çocuklarla etkileşimin yeni yollarını eğitime entegre ederek yıl boyunca akademisyenlerle geliştirdiğimiz programda anaokulu öğrencilerimiz yabancı dili anadillerini edindikleri şekilde öğreniyorlar.

İlkokula geçtiklerinde ise matematik, hayat bilgisi ve temel bilim derslerini anadillerinin yanında İngilizce olarak alıyorlar.

nil hanım.jpg