Haziran Ayı Bizim Ayımız!

Bilim, sanat ve sporda ilgi alanları ortak olan öğrencilerimizi bir araya getiren Eraslan Topluluklarında, yıl boyunca akademik çalışmalarını aksatmayan, örnek davranışlara sahip, sosyal sorumluluklarını yerine getiren öğrenciler yer alıyor.

Toplulukların üstlendiği sosyal sorumluluk projelerine ek olarak öğrencilerimiz bireysel projeler de yürütüyorlar.

5. sınıf öğrencimiz Mira Uğurel, Türkiye Kan Ordusu Kanser Derneği için "Haziran Ayı Bizim Ayımız" adlı sosyal sorumluluk projesini başlattı.

Ailesinin de desteğiyle çeşitli tasarımlar yapan Mira, bu tasarımları satışa sunarak Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi Kemik İliği Nakil Ünitesinde tedavi gören arkadaşlarına yardım ediyor. Geçen sene benzer bir proje için LÖSEV ile çalışan Mira, bu yıl kan ordusu ile çalışmalarını büyütüyor.

Mira'nın hikayesi nasıl başladı?

Lösemili arkadaşlarını ziyaretlerinde en sevdiği oyuncağını onlarla paylaşan Mira, bu oyuncağı figür haline dönüştürdü ve proje kapsamında kullanmaya başladı. Kendisine hedef olarak Haziran ayını seçen öğrencimiz, destek olduğu arkadaşlarının yaz aylarına mutlu bir başlangıç yapmasını hedefliyor.

Sosyal sorumluluklarını yıl boyunca yerine getiren tüm öğrencilerimizle gurur duyuyoruz!

Proje Instagram sayfası: @haziranbizimayimiz