Ulusal Sınavlarda Değişmeyen Eraslan Başarısı

2019 liseye geçiş sınavı

Her 3 öğrencimizden 1’inin Türkiye genelinde %1’lik dilimde yer aldığı 2019 LGS sınavını başarıyla tamamladık.

kep.jpg

Tüm Dersler Başarı Ortalamaları

Eraslan öğrencileri, sınav genelindeki tüm derslerde elde ettikleri %86.75 başarı ortalamasıyla, İzmir ve Türkiye geneli başarı ortalamasının oldukça üzerinde yer aldılar.

446.86

2019 yılı LGS sınavına katılan Eraslanlılar, 500 tam puan üzerinden 446.86 puan ortalamasıyla Türkiye genelinde ilk %5.96’lık dilimde yer aldılar.

Öğrencilerimizin %30’una yakını, Türkiye’de ilk %1’lik dilime yerleşti.

%86.77

Tüm derslerde %86.77 başarı ortalaması elde eden öğrencilerimiz, Türkçe’de ülke ortalamasının iki katı, Matematikte ise ülke ortalamasının üç kat yukarısında yer aldılar.

Ders Bazında Başarı Ortalamaları

En yüksek başarı gösterilen alan olan Türkçe'de Eraslanlılar, Türkiye geneli ortalamasını iki katına yakın başarı elde ederken, Matematikte ise Türkiye geneli ortalamasının üç katına çıktılar.

Doğru sayısı ortalamaları

Türkçe, Matematik ve Fen Bilimleri alt testleri 20'şer sorudan oluşmaktadır.

T.C. İnkılap Tarihi, Din Kültürü ve Yabancı Dil alt testleri 10'ar sorudan oluşmaktadır.

Her 3 öğrencimizden 1'i, Türkçe testinde tüm sorulara doğru yanıt vermiş olup, yine her 3 öğrencimizden 1'i Matematik testinde yer alan tüm sorularda en fazla bir hata yapmıştır.

Şimdi Eraslan High Zamanı!

Eraslan Okulunda aldıkları eğitim ile ulusal ve uluslararası birçok platformda akademik öz güvenlerini en iyi şekilde ortaya koyan öğrencilerimiz, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı itibariyle kapılarını açan Eraslan Lisesine hazırlar.

Eraslan High, bilim temelli ve çift dilli eğitim programıyla her zaman daha fazlasını hedefleyen lise öğrencilerini bekliyor. #YeniBirLise